Só vagy a mérgezett só elleni kampány? Európai Sócsökkentő Kezdeményezés
2011.04.03. 13:00
A túlzott sóbevitel ellen lépnek fel nemzetközi kampányban a mérgeket etető globalisták az emberiség egészségének megóvása érdekében, amelyhez több hazai étterem is csatlakozott.
Lekerülnek a sótartók több étterem asztaláról egy sóellenes kampány miatt. Magyarországon ötször annyi sót esznek az emberek, mint ami egészséges, ezért is olyan sok a szív- és érrendszeri beteg. A legtöbben úgy sóznak, hogy meg sem kóstolják az ételt. A kampányhoz már az első nap 10 étterem csatlakozott. A Só stop kampány résztvevői vállalták, hogy kevesebb sót használnak, és nem is teszik ki a vendégek elé, mert az a tapasztalat, hogy 10 emberből 8 úgy sózza meg az ételt, hogy még meg sem kóstolta - írta a hir24.hu. 2011-03
A só elleni kampányról magyar ember eszébe juthat az a "népmese" , mikor a király megkérdezi a három lányát, hogy ki mennyire szereti őt. A legkisebb azt válaszolja, hogy csak annyira, mint az emberek a sót. Erre az öreg király dühében száműzte lányát, aki távozásakor meghagyta, hogy a király ételébe ne rakjanak sót! A só elvonásától a király legyengült, majd betegen ágynak esett és visszafogadta a legkisebb lányát, aki azt mondta, hogy ő annyira szeri királyi apját mint emberek a sót.
E tanulságos történet szerint akkor az EU Bizottság Egészség- és Fogyasztóvédelmi Főigazgatóság miért akarják száműzni étrendünkből az egészségünk megvédése érdekében a sót ? Nem inkább olyan kezdeményezésre lenne szükség amely (nemcsak a) sóból száműzné a mérgező adalékanyagokat, mint pl áslúg. A műanyag élelmiszerek fogyasztása - mely már az emberek véréből is kimutatható - rákkeltő, savasodást okoz. Aki tanult kémiát az tudja, hogy a savak közömbösítésére a lúg alkalmas. Egyszerű cionista áltudományosság ez is csak! Egyébként nem a só okozza az alább felsorolt alantosságokat az emberi szervezetben, hanem az adalékként belekevert "méreg"! Történelem: valamikor hatalmas háborúk dúltak a sóért, de még napjainkban is, lásd Észak-Afrika, Szahel-övezet, eltűnt az erdélyi, a német, lengyel só, csak kóser izraeli van! A túlzott sófagyasztás egyik oka a "higítás" következtében, történő sóérzet csökkenése. Ha gyengébb a minőség az ösztön többletbevitelre serkent, a több pedig többlet nyereséget hoz . Magyarország sószükségletének kielégítése teljes egésszében Izraelből történik, ahol magas a NaCl (konyhasó) kálium tartalma. (Horváth Rózi jódozott konyhasó, és ezzel készült magyarnak feltüntetett élelmiszer fűszerkeverékek, stb,)
Nemzetközi sócsökkentő program!
Túlzott sófogyasztás csökkentése -cselekvési prioritás az Európai Unió számára 2007-ben az Európai Bizottsága elfogadta a Táplálkozással, Túlsúllyal és Elhízással kapcsolatos egészségproblémákra vonatkozó európai stratégiát2. A stratégia integrált megközelítésre szólít fel, számos partnert érint mind nemzeti, mind helyi szinten, a lakosságtól a magánszektorig, olyan szerteágazó területeken, mint az étel és ital, a közlekedés, az oktatás és a hirdetés. A nem megfelelı táplálkozás, a túlsúly és az elhízás közismerten az egyik fı kockázati tényezıje a szívbetegségnek, a 2. típusú cukorbetegségnek, az agyvérzésnek, egyes daganatos betegségeknek és a magas vérnyomásnak. A stratégia a túlzott sófogyasztás csökkentését, mint egy fontos cselekvési területet határozta meg. Ez köszönhetı annak a ténynek, hogy egy populáció magas sófogyasztása növeli a vérnyomás szintjét az adott populációban. Világszerte 7 millió ember hal meg évente a magas vérnyomás következtében. Ezek közül számos haláleset megelızhetı lenne az alacsonyabb sófogyasztással. 1A só kifejezést kommunikációs céllal használjuk. A tápanyag, amit csökkenteni kell, a nátrium, amit azonban fıként só (nátrium-klorid) formájában fogyasztunk, ezért a jobb érthetıség kedvéért a kezdeményezés kommunikációja során sóról beszélünk. A nátriumot 2,5-el szorozva kapjuk meg a só mennyiségét. 2COM (2007) 279 http://ec.europa.eu/heal /ph_determinants/life_style/nutrition/
Mi a helyzet Európa-szerte?A becslések szerint az európai lakosság ¼-e szenved magas vérnyomásban. Az egyik fontos magas vérnyomást okozó tényezı a túlzott sófogyasztás. Európában a napi só bevitel 8-11 g között van. Ez meghaladja a nemzeti ajánlott szintet minden Európai országban. A só bevitel 70-75%-a a feldolgozott élelmiszerek fogyasztásából származik és csak 10-15% ered a fızés során hozzáadott sóból vagy az asztali sózásból.
Az Nemzeti Sócsökkentı Kezdeményezés Európai Kerettervezete Annak érdekében, hogy a stratégia elısegítse a cselekvést, az Európai Bizottság üléseket koordinál azon tagállamok részvételével, melyek, egyetértettek az EU sócsökkentı kezdeményezéssel felhasználva azt saját nemzeti sócsökkentı programjuk létrehozásához. Ez a kezdeményezés lehetıvé teszi a kormányok számára a legjobb gyakorlatok cseréjét, valamint a túlzott sóhasználat csökkentési módszereinek feltárását. Erre példa a feldolgozott élelmiszerek sótartalmának csökkentése. Ez egy adott idıszakra vonatkoztatva az élelmiszerek sótartalmának fokozatos csökkentését jelenti az íz alig észrevehetı megváltozásával. Az EU keretprogram keresi az új innovatív módszereket és együttmőködési lehetıségeket az élelmiszeriparral, egészségügyi szervezetekkel, kutatókkal, orvosokkal, mindezt egy cél érdekében, hogy csökkentsék a népesség túlzott sófogyasztását.
A keretprogram célja
-Hozzájárulni sóbevitel populáció szintő csökkentéséhez és közelíteni a nemzeti vagy a WHO által ajánlott sóbevitelhez (WHO ajánlás: kevesebb, 5 milligram/nap
-Támogatni és erısíteni a nemzeti só csökkentı terveket, lehetıvé tenni az elırehaladás európai szintő összehasonlítását, mindamellett biztosítva a rugalmasságot az országok számára a saját nemzeti megközelítéshez.
-Összehangolt üzeneteket adni az élelmiszerek reformulációjához az ipar számára egész Európában.
-Segíteni az európai országok egységes fellépését a közös cél érdekében, kicserélni a „legjobb
gyakorlatokat” és ezt a kezdeményezést a további együttmőködés egyik példájának tekinteni a táplálkozás területén.
AZ EU Keretprogram öt kulcseleme a Nemzeti Sócsökkentı kezdeményezésekhez
-A sófogyasztásra és az élelmiszerek jelenlegi sótartalmára vonatkozó megbízható adatok biztosítása nemzeti és európai szinten.
-Nemzeti megegyezés a sócsökkentés mértékében a specifikus élelmiszercsoportokban. Az általános Európai mérce az élelmiszerek sótartalmának minimum 16%-os csökkentése a következı 4 évben. Azonban az országok megválaszthatják a saját mércéjüket a sófogyasztás csökkentését illetıen a hazai körülmények figyelembevételével, legalább 5 élelmiszerkategóriát érintve.
-A legtöbb országban a kenyeret, húsipari termékeket, sajtokat és készételeket választották.
-Együttmőködés az élelmiszer-gyártókkal a sócsökkentés érdekében a termékek reformulációjában. A sótartalom fokozatos csökkentése lehetıvé teszi az ízhez való alkalmazkodást, míg más ízesítık és főszerek használatával megtartható a jó íz.
-A lakosság ismereteinek növelése a túlzott sófogyasztás egészségügyi kockázataival kapcsolatban.
-A nemzeti sócsökkentı programok eredményeinek monitorozása és értékelése.
További információk: http:// ec.europa.eu/health/ph_determinants/life_style/nutrition/keydocs_nutrition_en.htm
www.oeti.hu/programok (http://www.oeti.hu/index.php?m1id=14&m2id=213)
LINK: Obamát megelõzõen az USA-ban is kálium túladagoltatással és konyhasó mellõztetéssel irtották a nemzsidókat!
NaCl - már nem árusíthatják a gyógyszertárak - várható volt Művészi szisztematikával dolgozik a háttérhatalom. Nem kell ide fegyver. Sunyi óvatossággal akarnak pusztítani.
Aki eddig nem hitte volna, remélem, már lassan mindent tisztán lát.
A háttérhatalom döntése nyomán KÖTELESEK vagyunk mérgezni magunkat és illedelmesen kihalni.
Mert másnak kell az országunk.
Se gyógynövény, se tiszta só, se innovatív gyógyszerek, semmi magyar gyógyszergyár, a valaha jól bevált és olcsó szereket mind eltüntették a piacról, vagy vénykötelessé tették, az orvosok kötelezően a TEVA izraeli cég generikus szarjait írhatják csak fel. A kenyerünket kötelezően mérgezik a pékek az eu-s előírásra beletett szutyokkal (nemsokára meg fogom tudni, mit tetetnek a kenyérbe).
Lakásainkat bankárokból, végrehajtókból, ingatlanügynökségekből (mind izraeli tulajdon már) és izraeli felvásárlókból álló maffia rabolja el.
Alapélelmiszereket mérhetetlenül drágává teszik, ami a miénk volt, mind felszámolták.
Megyünk engedelmesen, mint a birkák a vágóhídra.
Családostul.
Azt hiszed, Téged nem érint? De. Legfeljebb hátrébb állsz a sorban.
Sejtettem, hogy előbb-utóbb ez lesz. Most tudtam meg, hogy Magyarországon a patikákban 2011. február közepén betiltották az orvosi tisztaságú nátrium-klorid kiadását. Innentől kezdve csak a saját magunk által importált Désaknai sóban lehet megbízni.
Minden más tele van kálium kloriddal.
(És K-jodiddal, meg sárgavérlúgsóval - kálium hexaciano-ferrát - amit "csomósodásgátlóként" adnak a konyhasóhoz.)
Tovább is van, olvasd még!
30% csökkentett nátrium tartalmú só
Tudatos Vásárló
AMBROSIUS : ! "NACL" ! Döbbenetes ami itt és most folyik
Tovább - vissza
|