NemzetHír --- Ébredj, Magyar!
Pontos idő
 
 

 

 
 
 

 

 

 

 

 
 L I N K E K
 Bannere


 

Hirdetés

Székely Nemzeti Tanács (SZNT)

 

 

 

 


Hozzáadás a kedvencekhez!

  Ön is lehet cikkíró!
e-mail cím:
nemzethir@citromail.hu
nemzethir@yahoo.com

Az oldal  Mozilla Firefoxban működik optimálisan.

 Kinézeti hibák jelentkezhetnek.
Minden jog fenntartva!
 
Tudomány
Tudomány : A staffordshire-i kincslelet az ellopott "avar"kincsek?

A staffordshire-i kincslelet az ellopott "avar"kincsek?

  2012.05.07. 11:59

Az angliai staffordshire-i kincslelet a szászok aranyának megtalálása más szemmel: A római kori aranyérmékre, és tárgyakra Anglia közép-nyugati részén, Worcestershire megyében egy vaskori erődítmény maradványainál találtak rá. A hely egy utakkal körülzárt, szántóföldként művelt domb, mely egyben lehetet kurgán is. A feltáráskor sírleletre, vagy csatahelyszinre gondoltak, de ezt gyorsan elvetették, holott egy emberi csontváz is előkerült .


. A megtalált aranylelet gyakorlatilag  nagyobb részt harceszközök ,(kard, pajzs, stb) diszítő elemeinek lebontott maradványai, de akadnak köztük keresztény vallási-ereklye töredékek és miniatűr piramis is. Ami furcsa a leletben, hogy hiányoznak a  keményfém - vas mint kardlap - részek. Az összetöredezett aranyleletekkel együtt ez olyan fosztogatókra utalhat akik az aranyat és annak szakrális értékeit nem tolerálták.  A  rendkívül értékes leletanyag  mint történelmi emlékek feltárhatják a múltat" - mondta Roger White, a Birminghami Egyetem római korral foglalkozó szakértője.  Azonban, ha megfigyeljük rajta a motivumokat, nem igazán germán motivumok, kivéve a  vadkan szinbólumot. Érdemes megfigyelni a  videón, és talán sokakban kétely támad az angol-szász eredetmeghatározásában- mind pl a Vatikánban, mely követeli magának "szászok kincsét".

A nagy angolszász kincseletet egy Terry Herbert nevű amatőr kincskereső találta meg fémdetektora segítségével.A kincsek a régészek szerint a Kr. u. 7. századból valók, abból az időből, amikor a rómaiak távozását követően az Angol-sziget királyságai szüntelenül hadban álltak egymással. A Kr. u. 7. század az erőszak és a vallási intolerancia időszaka volt az Angol-szigeten: a régi isteneket elkezdte háttérbe szorítani a terjedő kereszténység, s a keresztény és a pogány törzsek között állandósult az ellenségeskedés. -http://natgeotv.com/hu/nagy-angolszasz-kincslelet/tudta-on

Ezzel két probléma van amely adhat magyarázatot is.

1.A rómaik már i.u 265-ben kivonultak Britanniából az angol(szász) törzsek támadásai miatt. A (angol)szászok500  után támadtak a brittekre, majd őket  a vikingek normanok követték -időbeni tévedés a  natgeo részéről.

2 A."vallási intolerencia" ez magyarázatot adhat, hogy miért széttördelve, megrongálva ásták el a számukra értelmezhetetlen és használhatatlan aranytárgyakat. A germán ősihit szerint ilyen tárgyak átkot hoznak birtoklójára. Germán törzsek áshatták el i.u. 600-700 közt.

 

Ide kattintva  talász több videót is 

 

A kor és hely meghatározás szerint a gránát, gránit ékkővek  Indiából és Bohémiából (Cseh-medence) származik - sajnos ennek korát nem közlik. A hiányzó gránitkőveket egykor a Baltikum borostyán kőveivel pótolták. Az arany leletek különböző korból származnak. A kormeghatározás szerint - mely elég tág és skeptikusan  bizonytalan - i.u.500-750 közé datálják. Az aranytárgy-motivumok - ha jól megszemléljük - nagyban hasonlítanak sumér, asszir és a hun indáskultúra motivumaira. De találtak piramis alakú kardnyél-csúcs ábrázolásokat, bizánci aranyérméket.

Nézzük dióhéjban mi volt 500-700 közt:

- Egyszer (460-560közt) a hun utókor  közép-kelet Európában, nyugaton a Meroving dinasztia gallia  és  brittania területén ,melyet a frank (baltahajigálók) és szász(késesek) valamint a Kárpát-medencébe is betelepülő longoBÁRDOK  szétzüllesztenek

.- Meroving brit dinasztia harca germán törzsekkel: frankok, burgundok, alemánok.  Gepida- longobárd háború,(560-600)

 - Bizánci paktum (560): a hun utodók letörésére, Attila nagy király által alapított  Belgrád-Szentpéterváradi hun-gót(?) püspökség lerombolása, kifosztása.

 - Állítólagos Avarok betörése a Kárpát-medencébe, vagyis inkább Álmos nagy király vezette hun-magyarok visszavezetése utáni elárultatása, nyakavágása, a Szt. Korona  eltünése.580-600  

- Avar kalandozások nyugatra, majd  letörése. - kitalált közpkor.

 -A Nagy Károly féle kitalált nagy frank-római uralom egész Európában: "Az avarok kincsét szekérszámra hordják el a frankok" - mondják finugor történészeink.

- László Gyula szerint 670-ben volt az első "hon(vissza)foglalás. De arról is tudunk, hogy Árpád magyarjainak nyugati kalandozásának célja az "avar kincsek" felkutatása és a Szt.Korona keresése aminek csak kis részelemei kerültek elő.

A Koronát - mint már kiderül, Nagy Károlyt koronázták meg vele, majd halálakor eltemették vele együtt és  véletlenül került fel a földalól és adták a germánok a Római Pápának, aki visszaadta Szt. Istvánnak. A Szent Korona tartozékainak arany  kegytárgyai soha nem kerültek elő - hacsak nem a szászok aranya az.

A kincs előélete:

 - Európában az első etnogenezist a sumérok- azaz a Kelták- vitték végez. Innen lehetnek a sumér motivumok

-  A Római Biródalom történelméből, hódításaiból ismert a Gepidák (egyértelműen azonosíthatók a leleten gepida  motivumok is) és a Trákok  aranya, melyet a Rómába hurcoltak.

- Atilla hun király ezen aranykincsek  visszaszerzéséért is küzdhetett, melyet akkor bizánctól hadisarc fejében kapott vissza,  A római pápa -mikor Róma ellen vonult akkor ezen kincsek visszaadásával ismerhette el  Nagy  Királynak a  hun Attilát. E kincs része lehetett a korona is, mely egyik elmélet szerint Attila kapott és egy kicsit átalakítatthatot- így  kerülhetett fel az egyik nagy példaképe I. Nagy Konstantin (323-347) Római császár zománc képe - ki vérszerint kelta meroving lehetett, a történelem viszont gallként említi. A másik verzió szerint e kincsekből Attila maga készítetett egy püspöki Koronát, mely vallási szertartás  beavató sacra koronája lett.

- Halála után ezen kincsekért támadhatott trónviszály az örökösei közt, melynek bizonyos  részét visszajutathaták Bizáncba, Rómába.

A longobárd -gepida háborúban megint megcsappant  a kincskészlet. Elrabolhatták germán törzsek, melyen  aztán osztozkodtak, vagy kiválságot vásáróltak. Nagy  Károly a a Szt. Koronával megkoronáztatta és kiáltotta  magát Frankok császárának és római pápának is elismertett magát.

 

Kérjük ezt a hírt mentse el, külddje tovább! Közzététele után meggyőződésünk, hogy  számos szászok aranya publikációt törölni fognak a globális hálózatról, vagy megprobálják cáfolni, eseteleg -szokás szerint - cenzúrázák, valótlan tudományos téziseket állítanak fel az eredetét tekintve ellenbizonyítékként. Vagy mély hallgatás veszi majd körül.Továbbá aki bármilyen információhoz jut ezzel kapcsolatban ossza meg velünk. Akár itt a hozzászólásokban, küldje el a hír, cikk linkjét.  

 

 

3 hozzászólás
Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást.
Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 KorábbiakLegelső hozzászólások
2012.05.07. 20:12
heja2

29;40 percnel van valami iras is a leleten

2012.05.07. 19:55
heja2

azer nem kellett volna '' ellopott avar kincsek'' cimet adjatok.

ez amolyan hatasvadaszat.

 

azt sem tudjuk ha utanna nezunk h egyaltalan elloptak e vagy mi volt .


Válasz:

Nem hatásvadászatnak van sánva. Az Írás az aranylemezen, valami olyan, hogy segitsen az Isten megszabadítani  ellenségeintől"

2012.05.07. 19:28
heja2

ja hat folytatjak a ''sotet kozepkor' maszlagot -valszeg mert latjak hogy mi a hunok 'kemeny dolgokat kezdtunk' el dumalni mostanaban.

 

a youtube-on is mar van 1 eve hogy egy nemet kiirta a profiljaba hogy '' biztosan lattatok a magyarok ezer meg ezer videoit ahol azt mondjak hogy ok europa legregibb nepe''.

 

szoval fosnak.

 

valszeg az Illig-es 300 evrol is mar tudnak tobben

Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 KorábbiakLegelső hozzászólások
 
NemzetHír-Ébredj...

NemzetHír-Ébredj, MagyarA NemzetHír több mint hír! Böngészd oldalunkat, olvasd híreinket! Látogass meg minket, mindennap, ha tudsz. és ha tetszik az oldalunk, akkor terjesztd is, ahol csak tudod! Segítségedet köszönjük!

 Az oldal tartalma nem kommunista, nem fasiszta, nem neonáci. Csupán nemzeti, hazafias érzelmű és  magyar!

 

 
Szavazó

 

Újratöltve: (Katt a linkre) Ön szerint ki/kik állnak a roma-gyilkosságsorozat mögött?

 
Mondj véleményt
Ki nyeri az EURO 2012-t?

Görögország
Orbán Viktor
Manuel Barroso
Angela Merkel
Manhattan
Soros György 11-esei döntik el
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Társalgó
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
Számláló
Indulás: 2006-12-02
 

látogató olvassa a lapot.

 
Admin
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 

 

 
Egyéb hasznos linkek.
 
SMS hírdetések
 

Légy te is Farmasi tanácsadó! Kötetlen munka, befektetés nékül, minõségi termékek, jó kereseti lehetõség!    *****    Sztárok/Bulvár: Tudj meg friss pletykákat, híreket. Katt!    *****    Outsider - Gay - Creative - Rebel - Tolerant - Furry - Brony - Hipster - Gamer - Otherkin - Geek - Autistic    *****    Xtina Hungary - Minden, ami Christina Aguilera!    *****    Légy Te is AVON tanácsadó *** Nyereményjátékok *** Kereseti lehetõség *** Vásárolj kedvezményesen AVON termékeket!    *****    Nyerj ajándékszettet! Töltsd ki a kérdõívet és nyerj! *** Nyerj ajándékszettet! Töltsd ki a kérdõívet és nyerj!    *****    Jófogás Játékvásár - Jófogás Játékvásár - Jófogás Játékvásár - Jófogás Játékvásár     *****    FRPG ● FANTASY SZEREPJÁTÉK ●「ΒΛSMΛIW」 ● FANTASY SZEREPJÁTÉK ● EGY SZIGET + 24 MÁGUS ● FANTASY SZEREPJÁT&Eacut    *****    Itt megtalálhatod a legfrissebb híreket, cikkeket, képeket a Golden Globe- és Oscar-díjas színésznõrõl! Katt!    *****    Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok    *****    Légy Te is AVON tanácsadó *** AVON termékek *** Kereseti lehetõség *** Értékesítõ kollégákat keresek *** sminkek    *****    Esküvõi meghívók! Mindegyik kézzel készült, egyedi. Gyere, nézd meg az oldalamat.    *****    A legfrissebb Anime hírek , mindennap anime ajánló , mondocon képek , és hírek. Csatlakozz közösségünkhöz!    *****    Rendelj bármilyen asztrológiai elemzést,júniusban Te mondod meg,hogy mennyit szeretnél érte fizetni!Várlak az oldalamon!    *****    Egyetemistáknak kiemelt lakások eladóak. www.simonyiingatlan.hu Debrecen eladó kiváló lakások. www.simonyiingatlan.hu    *****    Egyetemistáknak kiemelt lakások eladóak. www.simonyiingatlan.hu Debrecen eladó kiváló lakások. www.simonyiingatlan.hu    *****    NÁLAM NINCSENNEK AKCIÓK, MINDEN ASZTROLÓGIAI ELEMZÉS "BECSÜLET KASSZÁS", A KONZULTÁCIÓ ÉS OKTATÁS INGYENES.    *****    **** Nokedli-lapja****Családi magazin****18-98 éves korosztály mindent megtalál itt, játékoktól a hírekig*****    *****    KÜLÖNLEGES AKCIÓ A CSILLAGJÖVÕ OLDALON JÚNIUSBAN.TE DÖNTHETED EL MENNYIBE KERÜLJÖN A HOROSZKÓP MEGRENDELÉSEID ÁRA!    *****    Minden héten anime/managa hírek , minden nap Anime ajánlók , Mondocon hírek. Itt nem fogsz unatkozni!! :)