NemzetHír --- Ébredj, Magyar!
Pontos idő
 
 

 

 
 
 

 

 

 

 

 
 L I N K E K
 Bannere


 

Hirdetés

Székely Nemzeti Tanács (SZNT)

 

 

 

 


Hozzáadás a kedvencekhez!

  Ön is lehet cikkíró!
e-mail cím:
nemzethir@citromail.hu
nemzethir@yahoo.com

Az oldal  Mozilla Firefoxban működik optimálisan.

 Kinézeti hibák jelentkezhetnek.
Minden jog fenntartva!
 
Tudomány
Tudomány : Kazárok eredete avagy a Kazár birodalom csak kitalált spekuláció

Kazárok eredete avagy a Kazár birodalom csak kitalált spekuláció

  2012.06.20. 13:31

Az Orosz történészek a Raul Wallenberg mitósz   ledöntése, és az oroszoknak skandináv gyökerekik vannak (mert szlávok ugyebár nincsenek) megcáfolhatatlan  tényekkel alátámasztott igazság kimondása után  állítják, hogy a legendás Kazár- birodalom csak kitaláció, nem létezett a ma ismertetett történelmi formában. Az akadémia  mégis erőlteti a kazár zsidó állam valós történelmi létét, mind a kazár-zsidók Kárpát-medencei honfoglalós bejövetelét, mind nemzeti írásunk történeténetének összefonodását a héberrel. Erőltetik a kazár-magyar kapcsolatokat történelem, hadügyek, műveltség terén, a kazárok és a zsidók egybemosásával erőlködnek egy  újabb, az orosz történelmi kutatások szerint  csak kitalált Kazár állammal, melyből eredeztethetnék az askenézi vonalon a Kárpát-medencei  zsidó honfoglalás jogosultságát. Mint pl, azt hogy Árpád nagy királyunk is zsidó  volt.

 


Először az orosz  elmélet (orosz nyelvismeret  szükséges): Tudomány 2.0. Kazár birodalom spekuláció és legenda.-videó 2x20perc

Obrusánszky Borbála a Barikádban  2012.04.16 megjelent cikke a Mazsihisz politikai nyilatkozatával kapcsolatban tárgyalja a kérdéskört. Mentségére  legyen mondva előbb jelent meg mint az orosz publikáció a Kazár-zsidó államról mint töténelmet írók spekulatíve megalkotott birodalomról. De a kazárság tagadásának hiteléül  előbb:  (...)Hihetetlen, de igaz, hogy a 610–813 közötti időszakra vonatkozóan Theophanész (és kisebb mértékben Niképhorosz) az egyetlen görög nyelvű forrás és így rajtuk kívül senki sincs ebből az időből, aki megerősíthetné állításaikat. Miként azt Peter Schreiner, a 'Szellemi élet Bizáncban' c. könyvében írja: „A 600-800 közötti 'sötét évszázadok'-nak nevezett korszak érzékelhető hiányossága a történeti hagyomány meglazulása. Önálló történelmi művek egyáltalán nem maradtak fent ebből az időszakból.” Az ezt megelőző időszakokra vonatkozólag Theophanész az összes ismert bizánci történetírót felhasználja a művéhez:  Szókratész (Szkholasztikosz), Zoszimosz, Theodorétosz, Priszkosz, Prokopiosz, Agathias, Malalas, Szimokattész, Epiphanius (Scholasticus), Geórgiosz Piszidész, Theophülaktosz munkáit. Ő említi először a Kazár Birodalom létezését, az avar hódításokkal kapcsolatban pedigTheophülaktosz írása volt a forrása. A pápaság politikai eseményeiről szinte semmit nem ír, és a pápák neveit, uralkodási éveit csak felületesen, hiányosan tünteti fel, amivel végeredményben akaratlanul is kifejezésre juttatja a római püspökség érdektelenségbe vesző jelentéktelenségét. Érdekes még, hogy Nagy Károlyról éppen csak megemlékezik, de nem tud az avarok elleni hadjáratokról, és főleg nem az avarok kiirtásáról. Munkássága fő érdeme, hogy a középkori történetírás folyamán először időben összehangolja, szinkronizálja a bizánci, perzsa, és arab uralkodók történelmi létezését és az évszázadokat kitöltő események folyamatosságát. A római pápák hézagos említésén kívül sokkal pontosabban feltünteti a bizánci, alexandriai, antiókiai és jeruzsálemi pátriárkák sorát, valamint a konstantinápolyi és perzsa uralkodók nevét, uralkodásuk idejét, de sajnos a VII-VIII. századra közölt adatai forrásait nem közli, így fogalmunk sincs honnét vette értesüléseit.(...)  Theophanész Homologétész (Hitvalló)

Kazárok eredete

Először a kazár kérdést kell tisztáznunk, hiszen ma is vannak olyan kutatók, akik úgy vélik, hogy a kazárok zsidók voltak. Az elméletet Arthur Koestler újságíró – tehát nem tudományos kutató – találta ki, ő volt az első, aki monográfiájában (A tizenharmadik törzs) azt próbálta bizonygatni, hogy az európai zsidóság a kazár „zsidóktól” származott, vagyis úgy vélte, hogy a kazárok maguk is zsidók voltak. ... Koestler elmélete tovaburjánzott, és ma már az interneten olyan cikkek jelennek meg, hogy az ókori kimmerek és a szkíták a zsidók tizedik, elveszett törzse volt.

A kazárok eredete azonban a helyi, kaukázusi adatok fényében mást mutat. Azok szerint egyértelmű, hogy nem Közép- vagy Belső-Ázsiából érkeztek a VI-VII. század folyamán, hanem már Attila idején is a Kaukázusban éltek, egyes történészek a késő hun ak-katzir törzset látják benne. ... Nemcsak külső, hanem egy belső forrás is rendelkezésre áll a kazár eredetkérdés tisztázásához. Ez nem más, mint az egyik kazár uralkodó levele a X. század közepéről. József kagán 955 körül levelet írt egy hispániai zsidó hittudósnak, aki korábban aziránt érdeklődött, hogyan lettek a kazárok zsidó hitűek.

József kagán beszámol arról is, hogy a zsidó hit nem általános a birodalmon belül, azt csak a kagán, a bég és a magas állami hivatalok vezetői gyakorolják, az uralkodó védelmét ellátó zsoldos csapat már muszlim hitű. Ezenkívül az országban „pogány” hitűek jelentős számban élnek. Muszlim földrajztudósok pedig arról értesültek, hogy a kazárok között a zsidóknál nagyobb számban éltek muszlimok, keresztények és táltos hitűek. Ez azt jelenti, hogy a zsidó hit nem terjedt el széles körben a birodalmon belül, hanem csak egy szűk, udvari kör ismerte a tanításokat.

Magyar-kazár kapcsolatok

A finnugrista történészek egyetlenegy forrást, Bíborbanszületett Konstantin A birodalom kormányzása című feljegyzését vették alapul, hogy bebizonyítsák: mi, magyarok a kazárok függésében éltünk évszázadokon át. Igaz, a forrást kicsit elferdítették, hogy elméletüket alátámasszák. A bizánci uralkodó a magyarok története kapcsán valóban megemlítette, hogy három évig együtt harcoltak a kazárokkal, ebből a három évből – érthetetlen módon – az idő előrehaladtával már háromszáz éves függés lett...

A kazár függés ellen szól a bizánci császár azon adata, miszerint a kagán házassági ajánlatot tett a magyar vajdának, Levedinek, ami azt bizonyítja, hogy egyenlő félnek, szövetségesnek tekintette a magyarokat, nem pedig alattvalónak. A kaukázusi források pedig úgy tudják, hogy a hun utód kazárok a VIII. századi arabok elleni háborúban szövetséget kerestek, és a szomszédos népekkel együtt próbálták megállítani a délről támadó ellenséges erőket.

A VIII. század elején valóban találunk három olyan évet, amikor együtt harcolhattunk a kazárokkal a Kaukázusban. A történeti adatok alapján mi, magyarok egy bizonyos időszakban a kazárok katonai szövetségesei voltunk, majd Árpád magyarjainak nyugatra költözése után a kaukázusi magyarok és a szavárdok (szabír) a XI. században is jó viszonyt ápoltak az akkor már muszlim hitre átváltó kazárokkal.

Héber források tanúvallomása

... A műben szerepel Josziphon nevű itáliai zsidó tudós 940 körüli munkája a magyarok régi történetéről, és kifejti, hogy a magyarok Noé harmadik fiától, Jáfettől származnak. A vízözön utáni népek egyik ősapjának a legidősebb fia, Gómer volt, aki Togarmahot nemzette. Neki tíz fia volt, az egyiket Ungrinak neveztek. A Togarmah név ugyanaz, akire József kagán is hivatkozik, ami arra utal, hogy ez a leszármazási táblázat elevenen élt a Kaukázus-vidéki szkíta és hun népek között.

Kohn a Gómer névvel a magyar krónikák Magorját azonosította és kijelentette, hogy a zsidó források alapján bizonyosnak vélhető a hun-magyar rokonság. A kortárs Josziphon sem tudott szoros zsidó-magyar együttélésről, sem arról, hogy a judaizmus valamilyen szerepet kapott volna a hungárusok életében. ...

Még nincs hozzászólás.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást.
 
NemzetHír-Ébredj...

NemzetHír-Ébredj, MagyarA NemzetHír több mint hír! Böngészd oldalunkat, olvasd híreinket! Látogass meg minket, mindennap, ha tudsz. és ha tetszik az oldalunk, akkor terjesztd is, ahol csak tudod! Segítségedet köszönjük!

 Az oldal tartalma nem kommunista, nem fasiszta, nem neonáci. Csupán nemzeti, hazafias érzelmű és  magyar!

 

 
Szavazó

 

Újratöltve: (Katt a linkre) Ön szerint ki/kik állnak a roma-gyilkosságsorozat mögött?

 
Mondj véleményt
Ki nyeri az EURO 2012-t?

Görögország
Orbán Viktor
Manuel Barroso
Angela Merkel
Manhattan
Soros György 11-esei döntik el
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Társalgó
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
Számláló
Indulás: 2006-12-02
 

látogató olvassa a lapot.

 
Admin
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 

 

 
Egyéb hasznos linkek.
 
SMS hírdetések
 

Légy te is Farmasi tanácsadó! Kötetlen munka, befektetés nékül, minõségi termékek, jó kereseti lehetõség!    *****    Sztárok/Bulvár: Tudj meg friss pletykákat, híreket. Katt!    *****    Outsider - Gay - Creative - Rebel - Tolerant - Furry - Brony - Hipster - Gamer - Otherkin - Geek - Autistic    *****    Xtina Hungary - Minden, ami Christina Aguilera!    *****    Légy Te is AVON tanácsadó *** Nyereményjátékok *** Kereseti lehetõség *** Vásárolj kedvezményesen AVON termékeket!    *****    Nyerj ajándékszettet! Töltsd ki a kérdõívet és nyerj! *** Nyerj ajándékszettet! Töltsd ki a kérdõívet és nyerj!    *****    Jófogás Játékvásár - Jófogás Játékvásár - Jófogás Játékvásár - Jófogás Játékvásár     *****    FRPG ● FANTASY SZEREPJÁTÉK ●「ΒΛSMΛIW」 ● FANTASY SZEREPJÁTÉK ● EGY SZIGET + 24 MÁGUS ● FANTASY SZEREPJÁT&Eacut    *****    Itt megtalálhatod a legfrissebb híreket, cikkeket, képeket a Golden Globe- és Oscar-díjas színésznõrõl! Katt!    *****    Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok    *****    Légy Te is AVON tanácsadó *** AVON termékek *** Kereseti lehetõség *** Értékesítõ kollégákat keresek *** sminkek    *****    Esküvõi meghívók! Mindegyik kézzel készült, egyedi. Gyere, nézd meg az oldalamat.    *****    A legfrissebb Anime hírek , mindennap anime ajánló , mondocon képek , és hírek. Csatlakozz közösségünkhöz!    *****    Rendelj bármilyen asztrológiai elemzést,júniusban Te mondod meg,hogy mennyit szeretnél érte fizetni!Várlak az oldalamon!    *****    Egyetemistáknak kiemelt lakások eladóak. www.simonyiingatlan.hu Debrecen eladó kiváló lakások. www.simonyiingatlan.hu    *****    Egyetemistáknak kiemelt lakások eladóak. www.simonyiingatlan.hu Debrecen eladó kiváló lakások. www.simonyiingatlan.hu    *****    NÁLAM NINCSENNEK AKCIÓK, MINDEN ASZTROLÓGIAI ELEMZÉS "BECSÜLET KASSZÁS", A KONZULTÁCIÓ ÉS OKTATÁS INGYENES.    *****    **** Nokedli-lapja****Családi magazin****18-98 éves korosztály mindent megtalál itt, játékoktól a hírekig*****    *****    KÜLÖNLEGES AKCIÓ A CSILLAGJÖVÕ OLDALON JÚNIUSBAN.TE DÖNTHETED EL MENNYIBE KERÜLJÖN A HOROSZKÓP MEGRENDELÉSEID ÁRA!    *****    Minden héten anime/managa hírek , minden nap Anime ajánlók , Mondocon hírek. Itt nem fogsz unatkozni!! :)